Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 11. 2023

V četrtek, 6. junija 2024, bo zagrebško Tvornico Kulture zatresel Corey Taylor, najbolj znan kot vodja zasedb Slipknot in Stone Sour. Tam bo nastopil s svojim novim solo projektom, vstopnice po ceni 39,00 EUR gredo v prodajo že ta petek. Več o samem dogodku boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2022

Stonerji Jegulja objavljajo live posnetek komada Ringelspiel des Todes. Ponsetek je nastal med nedavnim nastopom na 26. ediciji Belokranjske Železarne.

27. 5. 2022

Ljubljanskim stonerjem Jegulja se je pridružil bobnar Rok Henigman.

16. 8. 2021

Ljubljanski stonerji Jegulja, ki so v lanskem letu izdali svoj drugi studijski album Exit Sandman, v naši tokratni nagradni igri podarjajo kar 5 izvodov svojega aktualnega albuma. Da si tega prislužite, morate vedeti, kdo je na ovitku albuma Exit Sandman. Tukaj je povezava do nagradne igre.

20. 8. 2020

Corey Taylor, sicer pevec zasedbe Slipknot in kitarist pri Stone Sour, je objavil videospot za komad Black Eyes Blue, ki se nahaja na prihajajočem debitantskem solo albumu. CMFT izide 2. oktobra pri založbi Roadrunner Records.

 

 

Avtorica: Tina Urek
13. 8. 2020

Corey Taylor, vokalist zasedbe Slipknot, ki bo oktobra izdal svoj solo album, je v nedavnem intervjuju izdal nekaj novic o prihodnosti njegovega drugega banda/projekta Stone Sour. Med drugim je povedal, da je tega zaenkrat za nedoločen čas pokopal. Spomnimo se, da so Stone Sour med leti 2002 in 2017 izdali šest studijskih albumov, na zadnjem Hydrograd, pa so bile očitno izpete njihove zadnje melodije.

Avtorica: Tina Urek
30. 7. 2020

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) bo 2. oktobra pri Roadrunner Records izdal solo album CMFT. Včeraj je predstavil kar 2 komada s tega albuma, in sicer CMFT Must Be Stopped in Black Eyes Blue. Prvi oziroma naslovni je precej rappersko obarvan, saj s Coreyem sodelujeta Tech N9ne in Kid Bookie, v spotu pa se pojavi še kar nekaj znanih obrazov, med drugimi Rob Halford, Lars Ulrich, Nergal, Marilyn Manson in Randy Blythe. Drugega, ki je pa precej bolj moderno rockovski, pa lahko slišite na tej povezavi.


Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2020

Corey Taylor je v enem izmed zadnjih intervjujev povedal, da so s Stone Sour do nadaljnega na pavzi. Novega albuma tako naj ne pričakujemo še nekaj let, saj bodo vsi člani svoj čas posvetili svojim bandom in/ali solo projektom. Tako se tudi Taylor že pripravlja na izid solo albuma.

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2020

Corey Taylor, vodilna sila legendarnih Slipknot ter Stone Sour, je pretekli teden najavil izdajo debitantskega solo albuma. Taylor je v času karantene delal z glasbeniki, ki ga tudi sicer spremljajo na njegovih koncertih, in skupaj so uspeli posneti kar 25 komadov. Pesmi so dejansko material, ki je bil pisan ali za Slipknot ali za Stone Sour, pa nikakor ni pasal enemu ali drugemu projektu. Poleg ustaljene zasedbe bo na albumu kar nekaj gostov, a plošček žal ne bo izšel pred prihodnjim letom. Tukaj lahko pogledate enourni posnetek pogovorne oddaje z Lzzy Hale (Halestorm), Raise Your Horns, v kateri je Corey javno najavil že omenjeni plošček (od 52. minute dalje).

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2020

Švedska zasedba Avatar je objavila single Silence In The Age Of Apes, ki se nahaja na prihajajoči izdaji Hunter Gatherer. Ta izide 7. avgusta pri eOne. Zasedba je ponovno sodelovala s producentom Jayem Rustonom (Slipknot, Stone Sour, Anthrax) in ustvarila sledeče komade:

Silence In The Age Of Apes
Colossus
A Secret Door
God Of Sick Dreams
Scream Until You Wake
Child
Justice
Gun
When All But Force Has Failed
Wormhole

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2020

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) prodaja 13 svojih kitar. Ves izkupiček aukcije/prodaje bo šel izkjučno v dobrodelne namene oz. društvu Direct Relief. To je eno izmed društev, ki omogoča čim lažje življenje v času pandemije covid-19. Kitare si lahko ogledate oz. kupite na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
1. 4. 2020

Blackened blues projekt Me And That Man pod vodstvom Nergala iz Behemoth je konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records izdal svoj drugi studijski album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Na novem albumu so se Nergalu pridružili tudi številni glasbeni kolegi, kot so Niklas Kvarforth (Shining), Ihsahn (Emperor, Ihsahn, ex-Peccatum, ex-Zyklon-B), Mat McNerney (Hexvessel, Grave Pleasures, The Deathtrip), Johanna Sadonis (Lucifer), Nicke Anderson (Entombed, The Hellacopters, Lucifer), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Rob Caggiano (Volbeat, ex-Anthrax), Brent Hinds (Mastodon), Matt Heafy (Trivium) in drugi.

Spodaj si lahko ogledate tudi najnovejši videospot za skladbo Confession, v katerem gostuje že prej omenjeni frontman Shining Niklas Kvarforth.

17. 2. 2020

Drevi se v Orto Bar vračajo nemški tehnični death metalci Obscura, ki jih na turneji tokrat spremljajo nizozemski prvaki melodičnega death metala God Dethroned, nemški melodični black metalci Thulcandra in francoski progresivni death metalci Fractal Universe. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Razpored s predvidenim zaključkom ob 23. uri je naslednji:

18.30 vrata/blagajna
19.00 FRACTAL UNIVERSE
19.45 THULCANDRA
20.35 GOD DETHRONED
21.40 OBSCURA

Pri balagajni Orto Bara bojo na voljo tudi vstopnice za naslednje koncerte:

3. 3. Dope DOD  Orto Bar
24. 3. Taake, Kampfar, Necrowretch  Orto Bar
27. 3. Ancient, The Stone, Morost – Channel Zero
1. 4. Krisiun, Gruesome, Vitriol  Orto Bar
13. 4. Imonolith (člani Devin Townsend/Fear Factory)  Orto
14. 4. Turilli/Lione Rhapsody, Cellar Darling, Canterra  KŠ
17. 4. Cult of Fire / Malokarpatan – Orto Bar
18. 4. Loudness, Grey Attack, Thola  Orto Bar
20. 4. Uada, Grift, Solbrud, Velnias  Orto Bar
22. 4. Igorrr, Author & Punisher, Otto Von Schirach 

6. 2. 2020

Ameriški stoner metalci Shadow Witch so objavili videospot za skladbo Witches Of Aendor s prihajajočega albuma Under The Shadow Of A Witch, ki izide 14. februarja pri založbi Argonauta Records.

Tracklista je sledeča:
Spearfinger
Demon's Hook
Wolf Among The Sheep
Witches Of Aendor
Shifter
Saint Magdalene
6 X 6
Sour
Fountain

15. 1. 2020

Projekt Me And That Man bo 27. marca izdal dolgometražec. New Man, New Songs, Same Shit, Vol 1. bo izšel 27. marca, Nergal pa je tokrat sodeloval z mnogimi znanimi glasbeniki:

Run With The Devil (feat. Jørgen Munkeby of SHINING)
Coming Home (feat. Siver Høyem of MADRUGADA)
Burning Churches (feat. Mat McNerney of GRAVE PLEASURES)
By The River (feat. Ihsahn of EMPEROR)
Męstwo
Surrender (feat. Anders Landelius of DEAD SOUL)
Deep Down South (feat. Nicke Anderson of ENTOMBED / Johanna Sadonis of LUCIFER)
Man Of The Cross (feat. Jerome Reuter of ROME)
You Will Be Mine (feat. Matt Heafy of TRIVIUM)
How Come? (feat. Corey Taylor of SLIPKNOT and STONE SOUR) / Brent Hinds of MASTODON)
Confession (feat. Niklas Kvarforth of SHINING)

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška